Jumpan retki 2018

Kiteen Eläkkeensaajien jumppakerho kevätretkellä.

Kun syksystä lähtien olet käynyt tiistaisin jumpalla, maksanut kahvikassaan retkirahaa, ansaiset keväällä retkipäivän jonnekin päin Suomea. Tällä kertaa matkasimme ensin busseilla Savonlinnan satamaan, jossa Elviira laiva  oli meitä odottamassa. Ensin kierros Olavinlinnan ympäri ja matka jatkuu Saimaata seilaten kohti Rantasalmea. Ilma kesäisen lämmin ja lähes tyyni vesistö. Norppakin pulahti kalliolta veteen, mutta kamera ei ehtinyt kuvaamaan.

Joka tiistai kokoontuu 70-85 eläkkeensaajaa Seurakuntakeskukseen venyttelemään. On sekä tuolijumppaa että seisaallaan tehtäviä liikesarjoja. Mukaansa tempaava taustamusiikki ja Tiinan ohjatut liikesarjat saavat ikään katsomatta jokaisen liikkumaan kykyjensä mukaan. Retkellä meitä oli mukana 96 henkilöä.

Ruokailu tapahtui Järvi Sydän kylpylän Piikatyttö Ravintolassa. Renki toivotti tulijat tervetulleeksi ja pian olikin jonot valmiina. Ruoka oli monipuolista ja erityisesti savumuikut todella hyviä.

Seuraavaksi siirryimme HakoApajan Aikkituville, joka on Suomen suurin Uppopuukylä. Kuulimme aluksi esitelmän puukylän historiasta ja kuinka nuori poika alkoi toteuttaa unelmaansa alle 20-vuotiaana. Sukeltelemalla hän etsi järvestä siellä satoja vuosia olleita uppopuita, jotka sitten naarasi rannalle, kuivasi puut ja käytti rakennuksiin, siitä muodostui  40-vuoden aikana kokonainen, Uppopuukylä.

Aika joka meille oli varattu, ei riitä kaikkien rakennusten tarkempaan tutustumiseen.

Paluumatkalla nautimme täytekakkukahvit. Kesäinen retkipäivä oli onnistunut ja palaute lähes täydellistä. Kiitos osallistujille ja matkanvetäjille!

 

Kaikki kuulolla, laivaemäntä kertoilee
Jatkuu
Maisemat ovat ......
Tyyni veden pinta ja .....
Järvi Sydämen pihalla, varjon alla
Ja sitten matka jatkuu
Perustamisesta on kulunut jo aikaa
Kaikki kääntynyt?
Rakentaja vaimoineen