Vapaaehtoistyö

VAPAAEHTOISTYÖTÄ VANHUSTEN PARISSA

Kiteen Eläkkeensaajat on ollut mukana vanhusten ulkoilutus- ja kerhotoiminnassa jo vuosia. Toiminta alkoi aikana, kun kunta oli vastuussa vanhusten ” Hyvän olon” ohjelmasta. Toiminta sujui silloin luontevasti. Käydessämme meidät ohjattiin suoraan ulkoiluun lähtövalmiina olevien vanhusten luo. Kerhotoiminta Veteraanitalolla Laatokantiellä ja Harjulassa alkoi samoihin aikoihin. Siun soten tultua monet käytännöt muuttuivat, nyt pitää esimerkiksi tietää, ketä ulkoilutetaan ja jututetaan.

Lähihoitajat kyselivät valmiuttamme käydä yksinasuvien vanhusten luona. Tähän lupauduimme ja nykyisin teemme kotikäyntejä heidän luonaan jututtamassa ja tarvittaessa ulkoiluttamassa. Itsekin alamme tulla vanhaksi, joten olisi tarvetta saada lisää ihmisiä joukkoomme, jotta voisimme harventaa käynti- ja ulkoilutusvuoroja.

Kesän avajaiset on pidetty perinteisesti kesäkuun alussa Laatokantien veteraanitalolla. On paistettu makkaraa ja pientä ohjelmaakin on ollut. Tarkoitus on jatkaa perinnettä tulevanakin kesänä, mikäli koronatilanne sallii.

Teksti: Taisto Havukainen

Kuvat: Taisto Havukainen